Normal_griep_ziek

Het aantal Nederlanders met de griep is langzaam aan het afnemen, maar ziekenhuizen ervaren nog steeds overlast door het groot aantal zieken dat door de epidemie in het ziekenhuis belandt. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis stelde eind vorige week al een opnamestop in, evenals het Bernhoven en Geldre Ziekenhuis. Andere ziekenhuizen werken nog zonder opnamestop, maar ervaren wel veel overlast. Bovendien is in vele ziekenhuizen ook personeel geveld door de griep. Dat meldt de Volkskrant. 

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht had vorige week zeventig mensen in het ziekenhuis liggen die kampten met complicaties door de griep. Een woordvoerder laat weten dat één op de vijftien bedden van een grieppatiënt is. Bedden op de normale afdelingen zitten overvol en daarom moeten sommige patiënten op de spoedeisende hulp slapen.

Ziekenhuizen zien vooral jonge kinderen en ouderen met complicaties binnenkomen. “Ze kampen met bronchitis of een longontsteking en kunnen daardoor lastig ademhalen. De patiënten komen verzwakt en soms ondervoed in het ziekenhuis te liggen”, laat een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) weten. Naar verwachting houdt de griepepidemie nog heel even aan. Het koude, droge weer zorgt ervoor dat het virus in leven blijft. 

Door: Redactie Nationale Zorggids