Normal_verkouden__ziek__hoesten_griep

Na het Zuyderland ziekenhuis, Bernhoven en de Gelre ziekenhuizen, zijn nu ook het Medisch Centrum Leeuwarden en Catharina Ziekenhuis in Eindhoven genoodzaakt een opnamestop in te stellen vanwege de aanhoudende griepepidemie. Afgelopen vrijdag meldden beide ziekenhuis de komende tijd geen niet-spoedeisende operaties meer uit te voeren, totdat de drukte voorbij is. Ook deze ziekenhuizen zitten vol met grieppatiënten en zijn onderbezet door zieke medewerkers. Dat meldt NOS. 

“Het gaat om een handvol patiënten van wie de operatie is uitgesteld. Dat zijn operaties die niet met spoed moeten worden gedaan, zoals een heup- of knieoperatie. Voor de patiënten is dat heel vervelende, maar als de operatie een week later wordt uitgevoerd is dat medisch geen probleem”, zegt een woordvoerder van het Medisch Centrum Leeuwarden tegen NOS.

In het Catharina Ziekenhuis geldt hetzelfde, daar zijn ongeveer vijftien operaties uitgesteld naar een later moment in de nabije toekomst. Wie acute zorg nodig heeft, kan gewoon in beide ziekenhuizen terecht. 

Door: Redactie Nationale Zorggids