Normal_arts_dokter_hartslag_controle_ziekenhuis

Ziekenhuizen in de omgeving van Alkmaar hebben hun spoedeisende hulp-afdelingen (SEH’s) gesloten waardoor de druk op de SEH van de Noordwest Ziekenhuisgroep aldaar toeneemt. Momenteel is daardoor en door de aanhoudende griepepidemie een wachttijd op de spoedeisende hulp. Er worden al minder operaties uitgevoerd maar er moet meer gedaan worden om algehele sluiting van de afdeling te voorkomen. Dat meldt NOS. 

Dit doet de Noordwest Ziekenhuisgroep onder meer door kritisch te kijken naar de zorgvraag van mensen en maakt zodoende een schifting van mensen die echt acute zorg nodig hebben en mensen die bijvoorbeeld beter af zijn op een verpleegafdeling.

Door de aanhoudende griepepidemie worden al tijdelijk minder operaties uitgevoerd, want grieppatiënten houden niet alleen de SEH bezet,  maar ook de verpleegafdelingen. “Eigenlijk liggen we sinds de Kerst al zo goed als vol. Dat is aanpoten, dat is hard werken, maar dat is aldoor gelukt. Sinds deze week zien we dat het niet meer lukt”, aldus een woordvoerder. Bovendien is er veel uitval van personeel door diezelfde griep. 

Door: Redactie Nationale Zorggids