Normal_microscoop__onderzoek__wetenschap__laboratorium

Wetenschappers hebben de weefsels die zich net onder het oppervlakte van de huid bevinden benoemd tot een nieuw orgaan. De naam luidt interstitium en het lijkt een belangrijke rol te spelen in het gezond houden van weefsels die veel bewegen, zoals aders en andere organen. Dit meldt NU.nl.

Hoewel voorheen al wel vaker onderzoek is gedaan naar het weefsel, werd daarbij gebruik gemaakt van technieken waarbij het vocht uit het interstitium is gehaald. Echter blijkt dat de met vloeistof gevulde compartimenten in dit weefsel een belangrijke functie hebben. Het voorkomt dat andere weefsels scheuren als zij veel samenknijpen, zoals bij het hart. Het is volgens de onderzoekers dan ook niet gek dat zij interstitium aantroffen op plekken in het lichaam waar de weefsels veel bewegen.

De ontdekking en de benoeming van het orgaan is een belangrijke stap in medisch onderzoek. Volgens de onderzoekers zou het kunnen verklaren waarom kankercellen bijvoorbeeld via de longen in de lymfeklieren kunnen binnendringen.

Door: Redactie Nationale Zorggids