Normal_oog__compfight_

Jonge lensdragers gaan steeds slordiger met hun lenzen om. Ze dragen de verkeerde soort lenzen, kopen standaardmaten en zoeken niet actief naar voorlichting, bijvoorbeeld door op controle te gaan bij de opticien. Door de verkeerde maat lenzen te dragen kunnen parasieten en schimmels zich in hun oog manifesteren. Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) en de Vereniging van Optometristen zien daardoor een toename van het aantal (ernstige) oogontstekingen. Dat meldt RTL Nieuws. 

“Ook al koop je je lenzen niet bij een optometrist, het is belangrijk om alsnog controles te doen. Je moet weten of je nog wel goed ziet en of je de juiste lenzen voor je oog hebt. Want vaak merk je niet dat je lenzen niet goed zijn, dat merk je pas als het misgaat”, zegt voorzitter Gabrielle Jansen van de Vereniging voor Optometristen.

Komende zomer start de vereniging van contactlensspecialisten, die ditzelfde probleem signaleert, een meldpunt om het toenemende aantal problemen door contactlenzen aan te pakken. 

Door: Redactie Nationale Zorggids