Normal_rss_entry-133736

René Froger en zijn zoon Danny doen op 29 mei mee aan de sponsorrun Rennen tegen kanker die KWF Kankerbestrijding in Alkmaar organiseert om geld op te halen voor kankeronderzoek. Andere bekende deelnemers zijn dj en acteur Ruud Feltkamp en presentator Koert-Jan de Bruijn.

De sponsorrun van 5 en 10 kilometer voert langs historische monumenten van Alkmaar en eindigt op het Waagplein waar honderden renners zullen finishen tijdens de live-uitzending van de tv-show Nederland staat op tegen kanker. AVROTROS zendt de benefietshow vanaf 21.20 uur uit op NPO 1.

Actrice Marlijn Weerdenburg is het gezicht van de run en rent samen met en voor haar vader. Hij kreeg twee jaar geleden kanker en de vooruitzichten zijn nu gelukkig goed. Marlijn: "Door te rennen kan ik iedereen met kanker, en hun omgeving, laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Helaas heb ik op dit moment een enkelblessure waardoor ik niet kan trainen. Ik zet alles op alles om de 29e weer mee te kunnen doen."

De tv-show Nederland staat op tegen kanker wordt gepresenteerd door Caroline Tensen. Gerard Joling, Caro Emerald en Maan verlenen hun medewerking aan de tv-show, net als Arjen Robben, Anita Witzier en Peter R. de Vries.

Door: ANP