Logo_logo_micreos

Europese beleidsmakers en publiek hebben tijdens de finale van Ideas from Europe 2018 het duurzame alternatief voor antibiotica van het Nederlandse biotechnologiebedrijf Micreos gekozen als meest impactvolle innovatie van Europa. Dat meldt Micreos. 

In aanwezigheid van Elsbieta Bienkowska, Europees commissaris voor Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf, en Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, presenteerden finalisten uit 12 Europese landen in de Ridderzaal in Den Haag hun innovaties.

Urgente thema’s als klimaatverandering, immigratie, voedselverspilling, het uitsterven van diersoorten en bedreigingen voor de volksgezondheid kwamen aan bod.

Micreos ontwikkelt antibacteriële technologie op basis van endolysines en fagen, waarmee voor het eerst alleen ongewenste bacteriën gedood kunnen worden. CEO Mark Offerhaus: “Naast de resistentieproblematiek bieden endolysines ook de oplossing voor een ander probleem met antibiotica. Met onze technologie is het nu voor het eerst mogelijk alleen sléchte bacteriën te doden, terwijl de goede gespaard blijven. Dit is belangrijk, omdat de goede bacteriën een grote bijdrage leveren aan onze gezondheid.”

“Met Gladskin, het eerste product ter wereld met een actief endolysine, hebben we inmiddels meer dan 50.000 mensen met eczeem, rosacea, acne en huidinfecties geholpen. Maar miljoenen anderen lijden dagelijks aan dit soort aandoeningen. Wij zullen er alles aan doen om ook die mensen zo snel mogelijk te helpen, maar ook beleidsmakers zullen hun verantwoordelijkheid moeten nemen. De steun van het Europese publiek zal daarbij zeker helpen.”

Door: Redactie Nationale Zorggids