Normal_zweten

Zweetplekken. Maar weinig dingen kunnen zo vervelend zijn als dat. Heb je een belangrijke sollicitatie of moet je een belangrijk stuk presenteren, heb je van die gigantische zweetplekken onder je oksels. Gelukkig zijn er meerdere manieren om die zweetplekken zoveel mogelijk te voorkomen. De beste tips, die vind je hier.

1. Materiaal van je kleding

Een van de belangrijkste invloeden op zweetplekken is het materiaal van de kleding die je draagt. Synthetische stoffen geven weinig ruimte en laten vrijwel geen lucht toe. Bij het dragen van deze stoffen zal je dus ook veel sneller last hebben van zweetplekken dan bijvoorbeeld in het geval van t-shirts van bamboestof, of een ander natuurlijk materiaal. Bamboe stof is de meest aangeraden stof wanneer het gaat om het voorkomen van zweetplekken; bamboe stof houdt namelijk geen vocht vast. Daarbij zit het ook gewoon erg lekker.

2. Okselharen trimmen

Zowel voor mannen als voor vrouwen is het belangrijk om de okselharen goed bij te houden. Waar vrouwen ze vaak helemaal afscheren kunnen mannen ze trimmen en er op deze manier voor zorgen dat zweet niet blijft hangen. Teveel okselhaar laat je namelijk extra zweten, en houdt vocht en geuren langer vast.

3. Beperk deodorant

Merken we dat we zweten? Dan spuiten we er deodorant overheen. Hoe meer, hoe beter lijkt het soms wel. Maar wat we vergeten is dat er geen enkel bewijs is dat deodorant zweten daadwerkelijk tegengaat. Deodorant geeft je wellicht een frissere geur, maar het verstopt op hetzelfde moment de poriën van de huid. Dit zorgt ervoor dat zweetgeur en zweetplekken alleen maar verergeren. Een beetje deodorant voor een frisse geur is dus geen probleem; maar beperk je gebruik tot het minimum.

4. Was kleding direct

Heb je een shirt waarin je flink gezweet hebt? Was het dan meteen. Hoe langer het bezwete shirt namelijk heeft om uit te drogen, hoe groter de kans dat de zweetplek erin trekt. Denk maar eens aan al die witte shirts met een gele gloed onder de oksels. Dit is de reactie van het stof op ingedroogde zweetplekken. Heb je dus wat gezweet? Was het shirt dan gewoon meteen. Zo blijft het langer schoon en fris.

5. Fris jezelf op

Heb je een lange dag, of merk je dat je flink aan het zweten bent? Neem om de x aantal uur gewoon even de tijd om jezelf wat op te frissen. Trek een paar schone sokken aan in het geval van zweetvoeten, was je handen en verfris je gezicht met wat lauwwarm water. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de oksels. Met een doekje wat lauwwarm water eronderdoor werkt vaak beter dan een hele dosis deodorant.

(Deze tips worden je aangeboden door Bamigo)