Normal_donor

Het donorreferendum heeft in drie weken tijd nog aardig wat handtekeningen nodig om door te kunnen gaan. Op de websites hartvoordemocratie.nl en donorwetreferendum.nl zijn 100.000 handtekeningen bij elkaar gesprokkeld, maar om het referendum door te laten gaan zijn in 2,5 week tijd nog 200.000 extra handtekeningen nodig. De Kiesraad kan bij 300.000 pas overgaan tot handelen. Dat meldt de Telegraaf. 

“Als de trend zo door zou zetten wordt het aantal niet gehaald”, zeggen de initiatiefnemers van het referendum. Daarom wordt de komende tijd nog flink ingezet op adverteren. 
 
GeenStijl en de andere pleitbezorgers hebben nog tot 14 juni om 300.000 steunbetuigingen aan de Kiesraad voor te leggen. De actiegroep GeenPeil wil met de handtekeningenactie de druk op minister Ollongren opvoeren. Zij probeert de wet intreking van de referendumwet door de Eerste Kamer te loodsen. GeenPeil denk dat als er over enkele weken een flink aantal handtekeningen is gezet voor het referendum, het kabinet zich wel genoodzaakt voelt om alsnog een referendum te houden. 
 
Door: Redactie Nationale Zorggids