Normal_ms_motin

Op zondag 3 juni hebben ruim zeshonderd deelnemers hun steentje bijgedragen aan een wereld zonder Multiple Sclerose (MS). Zij liepen mee in het hardloop- en wandelevenement MS Motion Rotterdam dat georganiseerd werd door het Nationaal MS Fonds. De totale opbrengst van het evenement is 102.697 euro en de teller loopt nog. Het opgehaald bedrag wordt gebruikt voor genetisch onderzoek met als doel afwijkende genen die MS veroorzaken te vinden en uiteindelijk MS te genezen. Dat meldt het Nationaal MS Fonds. 

MS Motion wordt georganiseerd in Zwolle, Utrecht en Rotterdam. Het Nationaal MS Fonds gelooft in de kracht van beweging. Deelnemers van MS Motion maken zich sterk tegen MS door met een fysieke tegenprestatie geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van de chronische ziekte MS. Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal MS-patienten blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen de ziekte. Dat is één op de duizend. Ieder jaar komen daar ongeveer achthonderd mensen bij.

De cheque met de opbrengst is afgelopen zondag uitgereikt door presentatrice en voormalig GTST-actrice Aukje van Ginneken aan Laura de Vos (MS-patiënt en vrijwilliger bij MS Motion). “Het is zo prachtig om die verbondenheid te zien tussen mensen die zich inzetten voor hun familie of vriend met MS”, aldus Laura “We hebben veel zweet en tranen gezien vandaag, maar vooral heel veel voldoening op de gezichten van de lopers toen ze eenmaal de finish voorbij waren”. 

Het MS Fonds organiseert dit jaar nog één evenement, namelijk op 9 september in Utrecht. Voor één van de hardloop- of wandelafstanden kun je je als individueel of als team inschrijven op www.msmotion.nl. 

Door: Redactie Nationale Zorggids