Normal_giftig

Het chloormiddel MMS (Miracle Mineral Solution) schijnt levensgevaarlijk te zijn, maar wordt in Nederland nog steeds voorgeschreven door natuurgenezers. Zij zijn namelijk van mening dat het middel werkt tegen kanker, autisme, aids en de ziekte van Lyme. MMS wordt normaal gesproken gebruikt om vies water te reinigen. De NVWA heeft nog geen officiële stappen hiertegen genomen, ondanks de waarschuwing van het RIVM dat het chloormiddel ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Dit melden RTL Nieuws en het Algemeen Dagblad. 

In 2010 bracht de NVWA wel een waarschuwing uit om het middel niet te kopen, maar er is geen verkoopverbod. Schrijven natuurgenezers het voor? Dan kunnen consumenten MMS nog steeds kopen. Drie weken nadat een vrouw MMS had geslikt, belandde ze met acuut leverfalen op de intensive care. Kinderen met bijvoorbeeld autisme krijgen het middel ook voorgeschreven.

“Wie dit drinkt, kan brandwonden krijgen in de maag, nier en lever en een lage bloeddruk”, legt toxicoloog Martin van den Berg die spreekt van kwakzalverij. Ook is MMS schadelijk bij direct contaxt met de huid. Volgens het ministerie van volksgezondheid is nieuwe wetgeving dat de verkoop ervan moet verbieden niet nodig. Want zo, laat het weten, de verkoop ervan is al verboden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids