Normal_emte_logo

EMTÉ supermarkten haalt per direct Pinguin diepvrieserweten extra fijn van 1 kilo uit de schappen. Het gaat om zaken met alle THT’s. Klanten die dit product hebben gekocht worden verzocht om de erwten niet te consumeren, er zit mogelijk listeria in. Het initiatief om deze producten terug te roepen betekent niet dat deze daadwerkelijk besmet zijn. Echter, het consumeren van een levensmiddel dat besmet is met de Listeriabacterie kan een voedselinfectie veroorzaken. Dat meld NVWA. 

Vooral zwanger vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen een verhoogd risico. De kans op een besmetting met listeria is klein, maar wie wel ziek wordt kan daar veel last van krijgen. De bacterie is vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen omdat het een vroeggeboorte of miskraam als gevolg kan hebben. Mensen met een normale afweer kunnen hebben van milde griepklachten. Klachten kunnen pas ontstaan na negentig dagen na het eten van een besmet product.

Wie het product van   EMTÉ heeft gekocht, kan deze terugbrengen naar de winkel en daar het aankoopbedrag terugkrijgen.

Vorige week riep ook de Coop al een product – de gehaktschnitzel – terug omdat deze mogelijk besmet is met de listeriabacterie.

Door: Redactie Nationale Zorggids