Normal_beatrix

Prinses Beatrix woont donderdagavond 30 augustus in het Zuiderstrandtheater in Den Haag de dansvoorstelling Free To Move bij. De voorstelling is een samenwerking van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival, waarbij de top van de Nederlandse moderne dans zich belangeloos inzet voor de strijd tegen spierziekten. Dat meldt het Koninklijk Huis.

De zesde editie van Free To Move staat in het teken van de vrijheid van bewegen. Een vrijheid die voor mensen met een spierziekte niet vanzelfsprekend is. De opbrengst van de avond is voor het Prinses Beatrix Spierfonds, dat wetenschappelijk onderzoek mogelijk maakt naar de oorzaak, behandeling en genezing van spierziekten.

Deelnemende dansgezelschappen zijn onder andere de Dutch Don’t Dance Division, Introdans, Nederlands Dans Theater, Codarts Rotterdam, Sally Dansgezelschap Maastricht, Scapino Ballet Rotterdam en Het Nationale Ballet. Na de voorstelling spreekt Prinses Beatrix met betrokkenen van het fonds en met jonge mensen met een spierziekte. Ook ontmoet zij enkele dansers.

Prinses Beatrix is sinds 1957 beschermvrouwe van het naar haar vernoemde Prinses Beatrix Spierfonds.

Door: Redactie Nationale Zorggids