Logo_logo_hartstichting

Lieke Martens, voetbalster bij FC Barcelona en beste speelster ter wereld, wordt ambassadeur van de Hartstichting. Zij gaat zich inzetten voor meerdere programma’s van de stichting om ervoor te zorgen dat iedereen ‘het maximale uit het leven, uit het hart, kan halen’. Deze week start Martens een BuurtAED-actie om aandacht te vragen voor het belang van AED’s in de buurt. Dat meldt de Hartstichting. 

Martens gaat zich inspannen voor het doel van de Hartstichting om van Nederland een 6-minutenzone te maken, zodat mensen met een hartstilstand buiten het ziekenhuis in heel Nederland binnen zes minuten kunnen worden gereanimeerd. Ze start op haar voormalige voetbalclub Olympia ‘18 in Boxmeer een AED-actie: een crowdfunding met de buurt om geld in te zamelen voor een geregistreerde AED.

Tegelijkertijd daagt Lieke buurtbewoners en sportfans in heel Nederland uit om haar voorbeeld te volgen en de buurt hartveiliger te maken. De actie maakt onderdeel uit van het project BuurtAED van de Hartstichting en Philips. Met meer AED’s in de buurt wordt de kans dat je een hartstilstand overleeft een stuk groter.

“Mijn hart is sterk en gezond. Het zorgt ervoor dat ik als voetbalster alles uit mijn leven kan halen. Dat is niet iedereen gegund. Ook in mijn familie komen hart- en vaatziekten voor. Ik vind het belangrijk dat er meer oplossingen komen, bijvoorbeeld om een ernstige hartaandoening in de familie op tijd op te sporen en beter te kunnen behandelen. Ik kijk er naar uit om voor de Hartstichting aan de slag te gaan en vanuit mijn achtergrond bij te dragen”, aldus Martens. 

Door: Redactie Nationale Zorggids