Normal_treinstation

Treinreizigers bewegen meer en zijn daardoor gezonder dan automobilisten. Ze kampen minder vaak met overgewicht en hebben minder stress dan werkenden die met de auto naar het werk gaan. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM waarover RTL Nieuws schrijft. 

Nederlanders die naar hun werk reizen met de trein, fietsen vaak eerst naar het station. Na de treinreis moeten ze vaak ook nog een stukje lopen naar kantoor of een andere bestemming. Automobilisten zetten dagelijks tweeduizend stappen minder dan treinreizigers.

Omdat treinforenzen meer bewegen, kampen ze minder vaak met overgewicht, een lager cholesterolgehalte en lagere bloeddruk. Aan de andere kant hebben zij wel meer kans op besmetting  met een ziekte dan automobilisten dat hebben. Toch is de kans hierop niet significant groter, want thuis of op het werk heeft iedereen gelijke kansen om besmet te raken met een infectie.

Het RIVM concludeert dat werkend Nederland het beste met de fiets of wandelend naar het werk kan gaan, want fietsers en wandelaars hebben de minste stress, zijn minder vermoeid en vrolijker. De basis voor het onderzoek zijn buitenlandse studies en omdat er in Nederland nog meer gefietst wordt dan elders, is de kans groot dat positieve gezondheidseffecten voor forenzen in dit land nog groter zijn. 

Door: Redactie Nationale Zorggids