Normal_hart_stethoscoop_cardiologie

Beide hartafdelingen van het Bravis Ziekenhuis zitten overvol. Het ziekenhuis vangt patiënten op die bevangen zijn door de hitte. Artsen en verpleegkundigen op de afdelingen cardiologie ervaren hierdoor een hoge werkdruk. Dat meldt Omroep Brabant.

Het hitteprotocol is sinds 23 juli van kracht in het ziekenhuis. “Het protocol geldt voor alle patiënten, maar in het bijzonder voor kwetsbare ouderen, chronisch zieken en patienten met overgewicht. We hebben bewust niet afgeschaald, want er komen weer hoge temperaturen aan", laat een woordvoerder weten. De hartafdelingen zien ouderen, maar ook veertigers en vijftigers opgenomen worden. Vermoedelijk mensen die fysiek zwaarder werk deden en daardoor onwel werden.

Ook in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven is het iets drukker dan normaal. Er is geen sprake van overbelasting op de cardiologie-afdeling, maar er komen regelmatig mensen op de spoedeisende hulp met klachten als gevolg van oververhitting. Ditzelfde geldt in het Bernhoven ziekenhuis. Daar komen vooral kwetsbare ouderen die last hebben van uitdroging, benauwdheid en duizeligheid.

In het Elkerkliek Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis, St. Anna Ziekenhuis, Amphia Ziekenhuis, Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis is geen extra drukte op de spoedeisende hulp en ook niet bij de afdelingen cardiologie of het opnamebureau. 

Door: Redactie Nationale Zorggids