Normal_geld_rekenmachine

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) heeft vorig jaar een groter verlies gemaakt dan vooraf werd ingeschat. In de jaarrekening is te zien dat het de ziekenhuisgroep 2017 afsloot met een verlies van 15 miljoen euro. De omzet stond vorig jaar op 336 miljoen euro. Dat meldt RTL Z. 

Toen vorig najaar bleek dat er bezuinigd moest worden, kondigde ZGT meteen ook een grootschalige ontslagronde aan. Er moesten 150 voltijdsbanen verdwijnen en de spoedeisende hulp van de locatie in Hengelo sloot zijn deuren.

In de jaarrekening staat een verlies genoteerd dat drie keer zo hoog is als vorig jaar was verwacht. Afgelopen februari werd zelfs nog gesproken over een verlies van 11 miljoen euro, maar daar is nog vier miljoen bij gekomen, wegens onvoorziene afboekingen.

“Zo bleken er vorderingen ten onrechte opgenomen, en was een schuld juist niet opgenomen. Dat is natuurlijk niet prettig”, aldus financieel bestuurder Wolter Odding. Ondanks de verliezen staat er geen nieuwe reorganisatie op de planning. Wel bekijkt het ziekenhuis mogelijkheden om bepaalde zorg op andere plekken te organiseren. Gebeurt dat, dan zal dat alsnog invloed hebben op enkele functies binnen het ziekenhuis. 

Door: Redactie Nationale Zorggids