Normal_rss_entry-146430

Albert Heijn haalt kropsla van het eigen merk terug uit de winkels. In de sla die vanaf 2 augustus werd verkocht, is salmonella aangetroffen. Ook roept Dr. Oetker vandaag de Mug Cake Chocolade terug om mogelijke salmonella in het product met de houdbaarheidsdatum van mei 2019. Dat melden ANP en de NVWA. 

Kropsla Albert Heijn

"Het consumeren van AH Kropsla kan een gevaar vormen voor de gezondheid, vooral voor ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen'', aldus de supermarktketen.

Albert Heijn vraagt klanten die de kropsla in huis hebben die terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen het aankoopbedrag dan vergoed.

Mug cake 

In een beperkt aantal producten van Mug Cake Chocolade van Dr. Oetker is eveneens salmonella aangetroffen. Uit voorzorg haalt Dr. Oetker de producten met houdbaarheidsdatum mei 2019 uit de schappen. Wie in bezit is van deze mug cake, wordt geadviseerd om het product niet te consumeren. Het product is kosteloos terug te sturen naar Dr. Oetker Consumentenservice - Antwoordnummer 7204 - 3800 TE Amserfoort. Voor een terugstorting van het geld wordt ook gevraagd om een naam, woonplaats en IBAN-rekeningnummer. 

Salmonella is een bacterie die in de darmen van dieren kan zitten en soms ook op rauwe eieren en in vlees. De bacterie kan leiden to maag- en darmklachten. 

Door: ANP en Redactie Nationale Zorggids