Normal_pink_ribbon_borstkanker

Op maandag 1 oktober is Borstkankermaand van start gegaan. Het initiatief van Pink Ribbon vraagt aandacht voor de ziekte waar één op de zeven Nederlandse vrouwen mee te maken krijgt. De maand wordt vanavond om 20.00 uur officieel geopend via een Facebook Live door Pink Ribbon en KWF Kankerbestrijding. Rond die tijd kleurt ook de A’DAM Toren roze. Dit melden Metro en KWF.  

Vorig jaar kregen 17.599 patiënten de diagnose borstkanker. Naar verwachting stijgt dit aantal naar meer dan 22.000 in 2020. Jaarlijks komen zo’n drieduizend patiënten te overlijden door de ziekte.

In de Facebook live van vanavond worden de nieuwste borstkankerbehandelingen besproken en passeren de meest voorkomende feiten en fabels de revue. Kijkers krijgen ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan diverse experts.

Pink Ribbon Armband 

De nieuwe Pink Ribbon Armband is sinds eind september weer te koop. Van ieder verkocht exemplaar gaat ongeveer de helft van de opbrengst naar een potje voor borstkankeronderzoek. De armband is online te koop, maar ook te vinden in onder meer Bruna, C&A, Hunkemöller en Jumbo. 

Door: Redactie Nationale Zorggids