Normal_kaas_-_eten_-_voeding

DekaMarkt en Poiesz halen per direct de Jong Belegen Boerenkaas uit de schappen. Het gaat om Dekamarkt Proef ’t Verschil Boerenkaas Jong belegen met streepjescode 2389132, 450 gram (alle THT’s) en Deelen Boerenkaas JB, Vers van Poiesz (alle THT’s). In de kaas is de bacterie E.coli aangetroffen, waardoor mensen ziek kunnen worden na het eten van de kaas. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, (NVWA).

Na controle is gebleken dat in dit product de STEC bacterie (E. coli) is aangetroffen, waardoor klanten na consumptie ziek kunnen worden. Klanten die deze producten hebben gekocht wordt geadviseerd deze producten niet te consumeren. Klanten kunnen de kaas terugbrengen naar de winkel en krijgen daar hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig.

Ouderen en zwangere vrouwen

E.coli is een bacterie die voorkomt in de darmen van mensen en dieren. Besmetting met bepaalde typen E.Coli kan onder andere leiden tot diarree en overgeven. De klachten zijn in eerste instantie niet ernstig, maar kunnen in het geval van een ernstige besmetting leiden tot een verminderde nierfunctie en bloedafbraak. Mensen met een verminderd immuunsysteem, kinderen en zwangere vrouwen zijn gevoelig voor een E.coli-infectie.

Door: Redactie Nationale Zorggids