Normal_normal_bloed

In het kader van Wereld Trombose Dag op 13 oktober 2018 lanceert de Trombosestichting Nederland de campagne ‘Trombose kent vele gezichten’. Daarin staan elf persoonlijke verhalen centraal die de diversiteit van trombose laten zien. Ook is vanaf die dag de Steunkous van modeontwerper Bas Kosters te koop én wordt de opbrengst bekend gemaakt van de crowdfundingactie voor een onderzoeksproject naar een betere diagnose van buiktrombose. Dit meldt de Trombosestichting. 

Trombose kent vele gezichten 

Op Wereld Trombose Dag op zaterdag 13 oktober 2018 vragen ruim 160 organisaties wereldwijd aandacht voor trombose. De Trombosestichting Nederland (TSN) doet ook mee.

TSN lanceert die dag de campagne ‘Trombose kent vele gezichten’. Daarin staan elf persoonlijke verhalen centraal die laten zien dat iedereen trombose kan krijgen. Zo liep de 30-jarige Alex na haar bevalling een trombose in de hersenen op. De 45-jarige Remco, kampioen NK tijdrennen in Nederland, werd door een longembolie getroffen. In de week van 13 oktober zijn de verhalen online te lezen en de gezichten bij de verhalen in Tv-spotjes en een postercampagne op NS-stations door heel Nederland te zien.

Design Steunkous ontworpen door Bas Kosters

Vanaf deze dag is ook de Steunkous van modeontwerper Bas Kosters te koop. Dit is geen echte steunkous maar een paar fraaie sokken voor iedereen. De Steunkous van Bas Kosters is vanaf 13 oktober te bestellen in de webshop van de Trombosestichting voor 10 euro per paar. De opbrengst gaat naar het onderzoeksproject van dr. Erik Klok (LUMC) naar een betere diagnose van buiktrombose.

Opbrengst crowdfundingactie

Ook wordt op Wereld Trombose Dag het bedrag bekend gemaakt van de crowdfunding-actie voor het onderzoeksproject van internist dr. Erik Klok. Het gaat om een scan waarmee het verschil tussen een nieuwe en oude buiktrombose kan worden waargenomen. Bij een oude trombose hoeven patiënten geen bloedverdunners te slikken. Naar verwachting hoeft een derde van de patiënten dankzij deze techniek geen bloedverdunners meer te slikken.

Door: Redactie Nationale Zorggids