Normal_rss_entry-156815

Patiënten die nog in het failliet verklaarde MC Slotervaart liggen moeten voor vrijdag 15.00 uur zijn overgeplaatst naar een ander ziekenhuis in de regio. Wie op een polikliniek zorg nodig heeft, heeft meer tijd om zijn behandeling af te ronden. Dit vertelde het ziekenhuis haar medewerkers tijdens een bijeenkomst.

Donderdag lagen er nog ongeveer vijftig patiënten in het Slotervaartziekenhuis. De poliklinieken blijven voorlopig open omdat er nog veel afspraken staan gepland, zegt Roos Blom, vice-voorzitter van de ondernemingsraad. Medewerkers zijn met klem gevraagd om te blijven werken, ondanks dat de salarissen donderdag niet zijn uitbetaald.

Het Amsterdamse ziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen, in handen van zorgondernemer Loek Winter, werden donderdag bankroet verklaard. De ziekenhuizen kwamen in financiële problemen nadat financiers het vertrouwen hadden opgezegd. Het Slotervaart kampte al lang met financiële en bestuurlijke problemen en ook in de IJsselmeerziekenhuizen heerste al geruime tijd onrust.

CNV wil onderzoek naar zorgondernemer

CNV Zorg & Welzijn wil onderzoek naar de overige activiteiten van zorgondernemer Loek Winter, die eigenaar was van de inmiddels failliet verklaarde ziekenhuizen, zodat soortgelijke situaties in de toekomst niet weer ontstaan. 

"De zorg is gebaat bij kwaliteit en continuïteit, dat rijmt niet met het winstbelang dat particuliere ondernemers nastreven", aldus de vakbond.

Door: Redactie Nationale Zorggids en ANP