Normal_feest

Ten minste acht bezoekers van het technofeest DGTL tijdens het Amsterdam Dance Event hebben op vrijdag 19 oktober vrijwel tegelijk een epileptische aanval gehad. Waarschijnlijk veroorzaakt door een combinatie van drugs en een overdaad aan stroboscooplichten. De getroffen bezoekers kleurden blauwe en maakten schokkende bewegingen. Dit meldt NOS.

"Kortstondige epileptische aanvallen gebeuren vaker op festivals en dance-evenementen. Maar zo'n aantal en zo vlak na elkaar is bij ons niet eerder gebeurd", laat DGTL-festivaldirecteur Gerke de Groot weten aan NOS.

Het Trimbos-instituut erkent dat dergelijke aanvallen niet ongewoon zijn op technofeesten. Deze aanvallen treffen mensen die er sowieso al gevoelig voor zijn, maar ook mensen die drugs hebben gebruikt of oververmoeid zijn hebben een verhoogde kans op een epileptische aanval. Esther Croes van Trimbos vindt dat de feestorganisatie verantwoordelijkheid draagt, maar ook zeker de bezoeker zelf.

Het is niet bekend of de acht bezoekers dezelfde drugs slikten en of ze elkaar kenden. De organisatie mag de medische dossiers niet inzien. Directeur De Groot wil graag met de slachtoffers in gesprek om te kijken hoe het in de toekomst anders kan. 

Door: Redactie Nationale Zorggids