Logo_antonius_zorggoep_logo

De Antonius Zorggroep heeft de curator van de MC IJsselmeerziekenhuizen en de zorgverzekeraars formeel een aanbod  gedaan om de medisch-specialistische zorg in de regio Noordoostpolder en Urk op zich te nemen. Uitgangspunt, in het plan dat de Antonius Zorggroep met hen wil bespreken, is goede toegankelijke zorg voor iedereen in de regio Noordoostpolder en op Urk. Dit meldt Antonius Zorggroep

De Antonius Zorggroep heeft een vestiging in Emmeloord. Voorzitter Marcel Kuin van de raad van bestuur zegt niet alleen poliklinische hulp te willen bieden, maar ook acute zorg, samen met ambulancezorg, huisartsen, wijkverpleging en ouderenzorg.

Acute verloskunde is een probleem

“Uit gesprekken met huisartsen en eerstelijns verloskundigen is ons gebleken dat momenteel voornamelijk de acute verloskunde op Urk nog een probleem is. De Antonius Zorggroep stelt voor om deze acute verloskunde aan te bieden zoals ze dat ook voor de Waddeneilanden doet. Hiervoor landen regelmatig helikoptervluchten op de helikopterlandplaats bij de ziekenhuislocatie in Sneek. Wellicht is dit een oplossingsrichting die ook de curator en de zorgverzekeraars aanspreekt,” oppert Kuin.

Goede en toegankelijke zorg

“Met deze plannen bieden we de inwoners van de regio goede zorg, die toegankelijk is binnen de gewenst aanrijtijden.” Met de curator van de IJsselmeerziekenhuizen bespreekt de Antonius Zorggroep ook graag wat er mogelijk is als het gaat om de medewerkers en de artsen van de MC Groep.

Zorg in Lelystad

Minister Bruins laat ondertussen weten heel ver te willen gaan voor behoud van basiszorg, spoedeisende hulp verloskundige zorg en een ambulancestation in Lelystad. Hoe dat moet worden georganiseerd weet hij nog niet, maar er zijn kandidaten die delen van de ziekenhuiszorg daar willen overnemen. Binnen twee tot drie weken verschaft hij meer duidelijkheid hierover. 

Door: Redactie Nationale Zorggids en ANP