Normal_rss_entry-158529

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg moet garanties bieden over "adequate en toekomstbestendige ziekenzorg" binnen de grenzen van Amsterdam. Hij moet ervoor zorgen dat er voldoende medisch-specialistische zorg beschikbaar blijft na het mogelijk wegvallen van het MC Slotervaart. Dat schrijft zorgwethouder Marjolein Moorman van de PvdA woensdag in een brief aan de bewindsman.

"Ik doe een appèl op u als verantwoordelijk minister", aldus Moorman, die wil dat de zorg voor "de kwetsbare Amsterdammer goed bereikbaar is en blijft". De gemeente wil weten op welke zorg zij kan rekenen, aldus de wethouder.

Moorman, die zegt overvallen te zijn door het tempo van de afbouw van zorg in het MC Slotervaart, vindt wetswijzigingen nodig om "zaken voor de toekomst beter te gaan regelen". Zo zouden de Zorgverzekeringswet en de Faillissementswet goed op elkaar moeten aansluiten, zodat "de acute overdracht van patiënten in het geval dat een ziekenhuis onverhoopt failliet gaat, niet meer op deze wijze plaatsvindt".

Extern onderzoek naar ziekenhuizen

Er komt een onafhankelijk, extern onderzoek naar de faillissementen van de ziekenhuizen MC Slotervaart en MC IJsselmeer. Hoe het onderzoek er precies uit komt te zien, en wie het gaat uitvoeren, wil Bruins uiterlijk aan het einde van de maand bekendmaken.

Door: ANP