Normal_mc_slotervaart

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport heeft de Tweede Kamer geïnformeerd dat de curatoren van het Slotervaart ziekenhuis hebben aangegeven geen mogelijkheden voor een doorstart te zien. Dit meldt Rijksoverheid. 

Bruins: “De curator van het Slotervaart ziekenhuis heeft laten weten dat een doorstart niet is gelukt. Voor iedereen die hoopte op een (gedeeltelijke) doorstart is dit een teleurstellende uitkomst. Dat geldt al helemaal voor alle betrokkenen, zorgverleners, medewerkers en patiënten die graag hadden gezien dat het ziekenhuis zou blijven."

Overdracht patiënten

Gisteren voerden betrokken partijen rond het Slotervaart ziekenhuis overleg op het ministerie van Volksgezondheid. Hier zijn afspraken gemaakt over een patiëntveilige en beheerste afbouw van de zorgverlening in het ziekenhuis. De activiteiten van het Slotervaart ziekenhuis worden voortgezet totdat de zorg volledig is overgedragen. Hier zal zo lang voor worden genomen als nodig is, maar tegelijk is de ambitie deze periode zo kort mogelijk te houden. De afspraken worden de komende dagen uitgewerkt.

Door: Redactie Nationale Zorggids