Normal_apotheek

Klanten van apotheken in Limburg vertonen soms agressief gedrag vanwege de aanhoudende medicijntekorten. Er is momenteel een tekort aan de anticonceptiepil Microgynon 30, er zijn problemen met de levering van Parkinsonmedicijnen en andere middelen vallen vanaf 2019 niet meer onder het basispakket van de zorgverzekering. Dit tot grote woede van patiënten, zo meldt 1Limburg. 

“Bij mij is de verandering van het doosje van medicijnen een van de groter problemen. Dit houdt voor mensen vaak in dat ze te maken krijgen met een andere strip en een andere grootte van een pil. Ook komt op dit moment vaak voor dat een generieke pil wel leverbaar is, maar over drie maanden niet meer”, zegt apotheker René Hinskens.

Een ander doosje zorgt voor ongeruste patiënten, omdat ze elders hebben vernomen dat deze variant voor allergische reacties zorgt. Volgens Hinsenks is dit echter lang niet altijd het geval, maar dat maakt patiënten er niet rustiger op.

Vanaf 1 januari 2019 verdwijnt de paracetamol 1000 milligram uit het basispakket en worden ook een aantal vitaminen en mineralen niet meer vergoed. De vrees is dat dan nog meer boze patiënten verhaal komen halen bij de balie van de apotheker. 

Door: Redactie Nationale Zorggids