Normal_drone__vliegen

Een drone die momenteel wordt getest als vervoerder van medicijnen naar Schiermonnikoog, is neergestort in de Waddenzee. De drone was onderweg naar het eiland maar bereikte de bestemming niet. Vanaf maart dit jaar worden testen uitgevoerd met deze zogenoemde medicijndrones, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Met de medicijndrone wordt het mogelijk om op een snelle en veilige manier medicijnen naar het eiland te vliegen in geval van nood. De drone is uitgerust met een transportbak, waarin medicijnen vervoerd kunnen worden. Binnen vijf minuten kan een levensreddend middel van Lauwersoog naar Schiermonnikoog worden gevlogen. Echter ging een test daarmee mis op 31 oktober, zo meldt het Dagblad.

Menselijke fout

De crash was volgens het ministerie veroorzaakt door een menselijke fout. Wel wordt het ontwerp van de bedieningsapparatuur als verklaring gezien voor de onsuccesvolle vlucht. Tijdens de vlucht waren geen medicijnen aan boord. Toen de drone eenmaal was neergestort, kon men met een boot naar de coördinaten varen en de drone uit het water halen. Een eerste testvlucht op 27 maart was wel succesvol. Die vlucht, van Lauwersoog naar het heliplatform op Schiermonnikoog duurde slechts drie of vier minuten.

Door: Redactie Nationale Zorggids