Logo_alcohol2

Vanaf 1 januari zetten duizenden Nederlanders hun alcoholgebruik dertig dagen op pauze. Dit doen zij samen met radio-dj Lindo Duvall van Radio Veronica. De campagne IkPas is een initiatief van Stichting Positieve Leefstijl. Dit meldt IkPas. 

Naast zijn eigen ervaringen zal Duvall ook de ervaringen van andere IkPassers delen in zijn radioprogramma. Iedere zaterdag en zondag van 4 januari tot en met 2 februari zal hij tussen 15.00 uur en 16.00 uur bijpraten met Martijn Planken, campagneleider van IkPas.

“Dankzij de actieve deelname van Lindo, kunnen we een deel van onze doelgroep nog beter bereiken. Hij is een aansprekende presentator, die een gezonde leefstijl belangrijk vindt. Een goede ambassadeur voor onze campagne”, aldus Planken.

Over de campagne IkPas

De landelijke campagne ‘IkPas, zet je alcoholgebruik op pauze’ is één van de manieren om bewustwording van (overmatig) alcoholgebruik te vergroten en daardoor alcoholconsumptie structureel omlaag te brengen. De resultaten van de afgelopen jaren laten zien dat IkPas een goed wapen is in de strijd voor een gezondere leefstijl. De deelnemers aan de campagne van 2018 dronken zes maanden na afloop van IkPas gemiddeld 36 procent (6,5 glas) minder per week. Ook het aantal momenten dat de deelnemers alcohol dronken verminderde: ruim de helft had 1 drinkdag minder, meer dan 40 procent zelfs twee drinkdagen minder.

Aanmelden voor deelname kan tot uiterlijk 6 januari via www.ikpas.nl. 

Door: Redactie Nationale Zorggids