Normal_rss_entry-165376

Nederlandse ziekenhuizen hadden het dinsdag druk met het behandelen van vuurwerkslachtoffers. Ook zijn er veel mensen opgenomen met alcoholvergiftiging en verwondingen door vechtpartijen. In de loop van de dag en woensdag werden naar verwachting nog meer vuurwerkslachtoffers opgenomen in gespecialiseerde ziekenhuizen.

Bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk kwamen 32 patiënten binnen, van wie 11 vuurwerkslachtoffers. Dat zijn er 14 meer vergeleken met een jaar eerder. In het Oogziekenhuis in Rotterdam werden tijdens de jaarwisseling 8 mensen opgenomen met oogletsel door vuurwerkongelukken. Volgens het ziekenhuis is de helft van de schades dusdanig ernstig en dus blijvend.

Ook de nieuwjaarsnacht op de spoedeisende hulp in Ziekenhuis Gelderse Vallei was druk. In totaal ging het om 4 vuurwerkslachtoffers. Een van hen raakte gewond door carbid schieten. Bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam werden 9 mensen met brandwonden binnengebracht, onder wie een kind met vuurwerkletsel. Bij de spoedhulp van HMC Westeinde en HMC Bronovo in Den Haag ging het om 8 patiënten. Een slachtoffer werd opgenomen op de intensive care wegens het inademen van roetdeeltjes.

Hulpdiensten

Politie, brandweer en andere hulpdiensten hadden het tijdens oud-en-nieuwvieringen druk gehad. Ook dit jaar hadden de hulpverleners weer te make met agressie. Opvallend noemen de diensten het aantal van zeven incidenten waarbij vuurwapens zijn gebruikt. In twee gevallen heeft de politie zelf geschoten.

Door: ANP