Normal_alcohol2

Op 15 januari organiseert Avans Hogeschool een open college over het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid presenteerde in november dit plan met maatregelen om de gezondheid van de Nederlandse bevolking te bevorderen. De meningen over het nut en de noodzaak van het plan zijn verdeeld. Tijdens het Avans Open College gaan lector John Dierx van het lectoraat Leven Lang in Beweging en Miriam Haagh, de Bredase wethouder Gezondheid, hierover met het publiek in gesprek. Dit meldt Avans Hogeschool.

John Dierx: “Is het een wenselijk hulpmiddel van de overheid om de inwoners van Nederland te helpen en steunen in het maken van gezonde keuzes? Of toch meer als een irritante bemoeienis van Vadertje Staat? Dan is het van belang dat je weet wat het preventieakkoord nu echt inhoudt.”
 
Miriam Haagh: “Ik ben liever wethouder gezondheid dan wethouder zorg. Dus als we gezondheidsproblemen kunnen voorkomen dan hebben we daar allemaal baat bij. Het is belangrijk dat onze inwoners, jong en oud, voldoende kennis hebben van gezondheid en een gezonde levensstijl zodat zij goede keuzes kunnen maken. Als gemeente hebben wij een aanjagende rol in het stimuleren van gezond gedrag.” 
 
Het Avans Open College op 15 januari is gratis bij te wonen. Aanmelden is verplicht. Wees er tijdig bij want het aantal plaatsen is beperkt. 

Door: Redactie Nationale Zorggids