Normal_ziekenhuis__wachtruimte

Nu het St Jansdal Ziekenhuis het MC Zuiderzee in Lelystad heeft overgenomen, moet er vóór 1 maart 2019 voor gezorgd worden dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen. De curator heeft nu nog over het zeggen in het ziekenhuis in Lelystad, maar vanaf maart neemt St Jansdal de regie over. Dit meldt Omroep Flevoland.

“Je wilt dat we één ziekenhuis zijn, één groep. Dat is een grote operatie want we nemen nu bijna vierhonderd mensen aan nieuw personeel aan. Dus dat betekent héél veel. En je wilt voorkomen dat het twee ‘bloedgroepen’ worden”, zegt bestuursvoorzitter Relinde Weil van het Harderwijkse ziekenhuis.

Eén van de manieren om ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde werkwijze hanteert, is door personeel te mengen. Zorgpersoneel dat nu in Lelystad werkt, zal ook in Harderwijk werkzaamheden uitvoeren en andersom. Het St Jansdal wil dat beide ziekenhuizen per 1 maart met dezelfde spullen werken. Dit houdt in dat alles in MC Zuiderzee wordt vervangen en identiek is aan het apparatuur in het St Jansdal. Ook kleine dingen als infusen, pleisters en spuiten moeten vanaf dan hetzelfde zijn.

Sinds 2016 werkt het iedereen in het St Jansdal met EPIC, het elektronisch patiëntendossier. Personeel uit Lelystad is hier echter nog niet bekend mee en moet dus trainingen volgen om in het EPD te kunnen werken. 

Door: Redactie Nationale Zorggids