Normal_geld_stethoscoop_pillen

Een informatiebijeenkomst van het ministerie van Volksgezondheid over de nieuwe subsidieregeling ‘Veelbelovende zorg’ afgelopen dinsdag was binnen mum van tijd volgeboekt. Ziekenhuizen kunnen gebruik maken van nieuwe regels die het makkelijker maken om subsidie aan te vragen voor innovaties. Dit meldt Skipr.

De oude subsidieregels maakte het ziekenhuizen en zorgaanbieders lastiger om geld aan te vragen. De juridische last en de tijd van het indienen worden verminderd door ‘Veelbelovende zorg’. De subsidies kunnen gebruikt worden voor innovaties die nu nog niet voldoen aan de hand van de praktijk en de wetenschap. Door de subsidie kunnen deze innovaties sneller en op veilige wijze worden aangeboden aan patiënten.

Samenwerken met bedrijven

Zorgaanbieders en het bedrijfsleven worden aangemoedigd om samen te werken voor de subsidies. Zo zou de aanwezige expertise en kennis zo goed mogelijk worden benut. De zorgaanbieder is de enige die de subsidie uiteindelijk op naam kan aanvragen. Naar verwachting worden de eerste ideeën tot half mei ingediend.

Door: Nationale Zorggids