Normal_operatie1

Sinds deze week is MC Zuiderzee, onderdeel van de failliete IJsselmeerziekenhuizen, gestopt met het uitvoeren van operaties. De zorg is niet meer verantwoord, vinden de chirurgen. En de verhuisdozen die in het ziekenhuis staan komen de rust van deze patienten ook niet ten goede. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

De zorgverleners spreken niet over een onveilige situatie, maar noemen het stopzetten van de operaties een preventieve maatregel zodat de kwaliteit van zorg en welzijn van de patient gewaarborgd blijft. “We zijn volop bezig met het overdragen van de zorg aan het St Jansdal in Harderwijk en willen voorkomen dat mensen op weg naar de operatiekamer door een gang gaan die op dat moment leeg wordt gehaald”, zegt woordvoerder Geoffrey Rook.

Voorrang spoedeisende operaties

Operaties die ingepland stonden, zijn geannuleerd. Een directeoplossing hiervoor is echter nog niet gevonden. Poliklinische afspraken ondervinden geen hinder door de overdracht en spoedeisende operaties worden uitgevoerd in omliggende ziekenhuizen.

Werkloosheidsuitkeringen Flevoland

Sinds het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen, is het aantal werkloosheidsuitkeringen in Flevoland flink gestegen. Van een grote groep medewerkers, die met name via uitzendbureaus werkten, werd het contract aan het eind van 2018 niet verlengd.

Door: Nationale Zorggids