Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

Het verscherpt toezicht op MC IJsselmeerziekenhuizen is opgeheven. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) stelde het verscherpt toezicht in augustus 2018 in omdat er onrust heerste in het ziekenhuisbestuur en er zorgen waren over de kwaliteit en veiligheid van zorg. Omdat de oorspronkelijke reden waarom het verscherpt toezicht destijds is ingesteld is verdwenen, heft de inspectie nu het toezicht op. Dit meldt IGJ. 

Op 25 oktober 2018 werd het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen uitgesproken. Daarmee veranderde de situatie in het ziekenhuis. De curatoren namen de bestuurlijke verantwoordelijkheid van het ziekenhuis over.

Het toezicht door de inspectie veranderde na het faillissement ook. De inspectie richtte zich minder op de verbetermaatregelen die in het kader van het verscherpt toezicht genomen moesten worden en meer op het veilig verlenen, afbouwen en overdragen van de zorg. Over de toezichtsactiviteiten tijdens het faillissement publiceert de inspectie op een later moment een rapport.

De inspectie blijft de kwaliteit en veiligheid van de zorg in het ziekenhuis in Lelystad en de andere locaties intensief volgen.

Door: Nationale Zorggids