Logo_logo_st._jansdal

Sinds eind vorige week is het MC Zuiderzee niet meer. Het failliete ziekenhuis heet vanaf nu St Jansdal. Patiënten kunnen daar alleen nog terecht voor dagbehandelingen en voor afspraken op de poliklinieken. De spoedeisende hulp is verdwenen en heeft plaats moeten maken voor een spoedpoli. Vanaf maandag is het ziekenhuis officieel weer open. Dit meldt NOS. 

Afgelopen weekend is er veel veranderd op de locatie in Lelystad. Alle bordjes waarop MC Zuiderzee stond zijn verwijderd en vervangen. Driehonderd computers in het ziekenhuis zijn voorzien van een nieuw ict-systeem. Telefoons zijn vervangen en printers hebben een plekje gekregen. Omdat het St Jansdal niet met het apparatuur van MC Zuiderzee wil werken, is ook alle apparatuur vervangen.

Het overgrote deel van de medewerkers van het nieuwe St Jansdal in Lelystad werkte voorheen in MC Zuiderzee. Een klein deel van de nieuwe medewerkers werkte eerder in Harderwijk, Dronten, Nijkerk of in Putten. Het is de bedoeling dat deze groep de professionals van het voormalig Zuiderzee bekend maken met de werkwijze van het St Jansdal.

Door: Nationale Zorggids