Normal_stethoscoop_ehealth_laptop

Om de hoek van het nieuwe St Jansdal in Lelystad, hebben vijf medisch specialisten van het voormalige MC Zuiderzee hun eigen praktijk geopend. De vier kaakchirurgen en één reumatoloog denken ieder zeker duizend patiënten mee te nemen. Dit meldt Omroep Flevoland. 

Initiatiefnemers zijn kaakchirurg Pieter Steinmetz en reumatoloog Paul Baudoin. Ze hebben patiënten gevraagd of ze mee wilden en het grootste deel van hen zei volmondig ja. Beiden werden eind februari per direct uit het MC Zuiderzee gezet, omdat ze patiënten zouden charteren voor hun eigen praktijk. De mannen ontkennen dit en zeggen dat ze enkel hun trouwe patiënten te hebben gevraagd of ze mee wilden of behandeld wilden worden in het ziekenhuis.

Orthopedie, reumatologie, cardiologie

En dan zijn er nog vier orthopeden die eveneens een eigen praktijk zijn gestart, net als een zelfstandig opererende reumatoloog. Vier van de zes cardiologen van Cardiologie Centra Nederland (CCN) zijn meegegaan naar het nieuwe St Jansdal. De overige twee zijn naar locaties in Almere en Dokkum verkast. Hartpatiënten lijken ook geïnteresseerd te zijn in Hartkliniek Lelystad dat een paar jaar geleden uit de grond is gestampt door voormalig cardiologen van het MC Zuiderzee.

Door: Nationale Zorggids