Normal_water

Slechts 15 procent van de Nederlanders drinkt dagelijks genoeg water. De aanbevolen hoeveelheid is zeven tot tien glazen water, maar gemiddeld drinken we zo’n vijf glazen. Zilveren Kruis testte tienduizend mensen op hun drinkgedrag. Ongeveer vijfduizend van hen dacht genoeg water te drinken, maar kwamen nét niet aan de aanbevolen hoeveelheid. Iets meer dan 30 procent dacht niet aan drinken en 9 procent wil niet zo veel water drinken omdat ze anders vaker naar de wc moeten. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Water drinken is niet alleen belangrijk voor hydratatie, maar zorgt ook voor betere opname van voedingsstoffen, het verwerken van afvalstoffen en het helpt onze lichaamstemperatuur te reguleren.

En omdat onze hersenen ook nog eens uit 75 procent water bestaan, is het belangrijk dat we ook voor ons brein drinken. Zo niet, dan slapen we slechter, krijgen we hoofdpijn en kunnen we uitdrogen. Het Voedingscentrum laat weten dat mensen niet alleen op water hoeven te leven, maar dat thee of suikervrije koffie ook prima is. 1,5 tot 2 liter vocht per dag is echter wel noodzakelijk voor een gezond leven.

Door: Nationale Zorggids