Normal_mri__ct__scan__ziekenhuis

Er is ruim 4 ton opgehaald met de veiling van apparatuur van de radiologie-afdeling van de failliete Slotervaartziekenhuizen. Onder andere een MRI-scanner en röntgenapparatuur werden verkocht aan belangstellenden die uit allerlei landen kwamen. De opbrengst wordt gebruikt om de schulden van het ziekenhuis te betalen. Momenteel bedragen die zo’n 45 miljoen euro. Ook de inrichting van andere afdelingen worden binnenkort geveild. Dit meldt Het Parool.

De afdeling radiologie heeft de meest dure apparatuur. Het heeft daarmee een bedrag van 490.762 euro opgebracht. De curatoren zijn tevreden met deze opbrengst. De volgende lading die in de verkoop gaat, zijn de poliklinieken. Van de polikliniek worden bijvoorbeeld behandeltafels, microscopen en tandartsstoelen in de verkoop gezet. Later deze maand worden ook de intensive care en dagverpleging geveild.

Vergunninghouders

De apparatuur mag alleen verkocht worden aan andere zorgaanbieders, niet aan particulieren. De curator mag biedingen afwijzen. Bovendien moeten kopers voor apparatuur met radioactieve materialen daar een speciale vergunning voor hebben.

Door: Nationale Zorggids