Normal_m_xima

Koningin Máxima heeft deze week een werkbezoek gebracht aan zorgorganisatie Sensire in Varsseveld. Bij het bezoek stond zorginnovatie centraal. Dit meldt Koninklijk Huis. 

Sinds 2017 krijgen chronische longpatiënten in Oost-Nederland de behandeling zo veel mogelijk thuis. Via de nieuwe dienst COPD InBeeld worden de patiënten op afstand gemonitord door het ziekenhuis en de thuiszorg. Het is een initiatief van het Slingeland Ziekenhuis, zorgorganisatie Sensire, zorginnovatiebedrijf FocusCura en zorgverzekeraar Menzis.

COPD InBeeld richt zich op zelfmanagement van patiënten. Via apps houden zij zelf hun gezondheid in de gaten. De waarden worden op afstand gecontroleerd door (long)verpleegkundigen van Sensire’s Medisch Service Centrum NAAST en het Slingeland Ziekenhuis. Indien nodig kan de patiënt nog dezelfde dag worden beoordeeld via beeldcontact in het Medisch Service Centrum van NAAST. Hierdoor kan sneller worden ingegrepen en gaan cliënten minder vaak naar het ziekenhuis voor controles en behandelingen.

Innovatieve longzorg vergoed

Menzis heeft de financiering van de zorg overgenomen van het Slingeland Ziekenhuis en Sensire. Daarmee wordt de innovatieve longzorg vergoed voor alle longpatiënten in de regio die er baat bij hebben.

Koningin Máxima sprak met de betrokken organisaties over de totstandkoming van Beeldzorg in de Achterhoek. Aansluitend bezocht zij het call center, waar het serviceteam in contact staat met cliënten. Koningin Máxima sloot haar bezoek af met een gesprek met verpleegkundigen en cliënten.

Door: Nationale Zorggids