Logo_logo_hartstichting

Met de verwachting dat het aantal hartpatiënten de komende tien jaar met ruim 500.000 zal toenemen naar circa 1.9 miljoen in 2030, is onderzoek harder nodig dat ooit. De Hartstichting hoopt daarom veel geld in te zamelen tijdens de aankomende collecteweek die zondag 7 april start. Hiervoor roept de stichting de hulp van het Nederlands publiek in. Bij de aftrap van de collecteweek op zondag 7 april, organiseren de Hartstichting en Tikkie samen een wereldrecordpoging om meer giften dan ooit op te kunnen halen. Dit meldt de Hartstichting. 

Met de collecteweek en voorgenomen Tikkie-actie wil de Hartstichting extra bijdragen aan onderzoek naar met name het eerder opsporen van hart- en vaatziekten. Zo zou alleen al het sneller behandelen van hoge bloeddruk resulteren in een enorme daling van het aantal patiënten. De Hartstichting streeft in haar werk bij te dragen aan het voorkomen van hart- en vaatziekten, snellere hulp in noodsituaties en betere behandelingen.

Dankzij de hulp van giften en donateurs werkt de stichting aan verschillende oplossingen. Bijvoorbeeld eenvoudige bloedtests waarmee erfelijke factoren inzichtelijk worden, wat hartproblemen kan voorkomen. Een ander voorbeeld is onderzoek naar signalen die vooraf gaan aan hart- of herseninfarcten, zodat deze eerder ontdekt of zelfs voorkomen kunnen worden.

Actie met Tikkie

Om de collecteweek dit jaar een extra impuls te geven en nog meer mensen te inspireren bij te dragen aan onderzoek, organiseren de Hartstichting en Tikkie samen een heuse wereldrecordpoging. Tijdens de start van de collecteweek op 7 april, doen zij samen met de Nederlandse bevolking een poging zoveel mogelijk giften in een dag te realiseren. Deelnemers kunnen zich van 1 tot en met 6 april aanmelden en ontvangen op 7 april een Tikkie waarbij zij zelf het de hoogte van de donatie bepalen.

Door: Nationale Zorggids