Normal_microscoop__onderzoek__wetenschap__laboratorium

Op donderdag 2 mei doet het RIVM mee aan het Gezondheidslab van Expeditie NEXT. Tijdens dit publieksevenement over wetenschap kunnen bezoekers van jong tot oud kennismaken met wetenschap en (bekende) wetenschappers. En zelf proeven doen. Zo laat het RIVM de bezoekers ontdekken hoe fit en sterk ze zijn, hoe ze verspreiding van bacteriën en virussen kunnen tegengaan en wat de samenstelling van chocolade is. Dit meldt RIVM. 

Tijdens het dagprogramma van Expeditie NEXT kunnen kinderen Youtuber Dylan Haegens en wetenschapper Esther Roozendaal het hemd van het lijf vragen over sluikreclame, mini-colleges volgen van astronaut André Kuipers of natuurkundige Diederik Jekel én proefjes doen met experimenteer-expert Boy van Quest Junior. Ondertussen kunnen ouders meer leren over de effecten van smartphonegebruik of het gedrag van kinderen of pubers en in de avond zijn er talkshows van onder andere The New Scientist en de Universiteit van Nederland voor jongeren.

Gratis aanmelden tot 18 jaar 

Tijdens Expeditie NEXT kun je bij het RIVM met de Bactemon game spelenderwijs ontdekken hoe je de verspreiding van bacteriën en virussen kunt tegengaan. Ook kun je chocolade scannen op de hoeveelheid cacao en je fitheid en kracht vergelijken met anderen.

Met Expeditie NEXT wil de NWA de Nederlandse bevolking laten zien hoe dichtbij wetenschap is, hoe belangrijk het is voor onze maatschappij en hoe vooruitstrevend het wetenschapsklimaat in Nederland is. Tot 18 jaar is de toegang tot het evenement overdag gratis, voor volwassenen en het avondprogramma is de prijs 5 euro per kaartje inclusief twee consumpties.

Door: Nationale Zorggids