Normal_maxima___rvd_-_jeroen_van_der_meyde

Koningin Máxima heeft woensdag 8 mei een werkbezoek gebracht aan Make-A-Wish Nederland in Hilversum. Het bezoek vond plaats in het kader van het dertigjarig jubileum van de organisatie. Dit meldt Koninklijk Huis. 

Iedere dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Make-A-Wish Nederland biedt kinderen tussen 3 en 18 jaar hoop en kracht voor de toekomst door hun liefste wens te vervullen. Jaarlijks vervult Make-A-Wish Nederland circa zeshonderd wensen van kinderen. De wensen variëren van het maken van een ballonvaart tot een dagje ridder zijn.

Impact van een wensvervulling

De Koningin sprak met (medisch) professionals en ouders van ‘wenskinderen’ over de impact van een wensvervulling voor het zieke kind, de familie en de verdere omgeving. Ook werd ingegaan op de aanpak van de Wish Journey, het traject dat doorlopen wordt van wensaanvraag tot wensvervulling. Koningin Máxima ontmoette daarnaast meerdere vrijwilligers. Zij spelen een cruciale rol binnen de organisatie.

30 Facestories

Afsluitend ontving de Koningin de jubileumuitgave ‘30 Facestories’. Dit boek beschrijft dertig kinderen en hun wensen die de afgelopen dertig jaar door de stichting werden vervuld. 

Door: Nationale Zorggids