Normal_rss_entry-181556

Frans Bauer is een van de BN'ers die zich voor de tv-show Nederland staat op tegen kanker laat transformeren tot standbeeld. De zanger is woensdag te zien als uitvinder Antoni van Leeuwenhoek, zegt Frans in het AD.

De zanger staat op voor zijn vader, die in 2015 aan de ziekte overleed. "Je wilt je dierbaren beschermen tegen de tranen, de pijn en onzekerheid", vertelt hij. "Ik hoefde geen seconde na te denken toen ik gevraagd werd voor dit project. Ik doe het in het eerste plaats vanwege mijn vader en zijn broers en zusters, want zij groeiden op in een gezin met vijftien kinderen. Acht zijn al overleden aan die ziekte. Een hard gelag."

Daarom werkt Frans dan ook mee aan de tv-show van KWF Kankerbestrijding Nederland. De zanger is vanaf de Parade in Den Bosch te bewonderen als de uitvinder. "De uitvinder van de microscoop, hoe bijzonder is dat. Zonder hem was er voor veel kankersoorten nog geen oplossing geweest", vertelt hij. "Nog steeds is de kans op genezing bij sommige vormen minder dan 40 procent, of nog minder dan 20 procent. Ik vind het een eer om hier een steentje aan bij te dragen.”

De live-tv-show vanaf de Parade in Den Bosch is woensdag vanaf 20.30 uur te zien op NPO 1 en wordt gepresenteerd door Frits Sissing.

Door: ANP