Normal_botox_cosmetisch

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de last onder dwangsom voor Indigoletta bv beëindigd. Indigoletta bv biedt onder de naam Arenborghoeve cosmetische en esthetische chirurgische behandelingen aan in Venlo. Arenborghoeve heeft voldoende verbeteringen doorgevoerd. Dit meldt IGJ. 

De inspectie bezocht Arenborghoeve in december 2017 voor het eerst. Tijdens dat bezoek zag de inspectie tekortkomingen in de zorgverlening. In het vervolgtraject stelde de inspectie vast dat Arenborghoeve te weinig verbeterde. De inspectie legde Arenborghoeve daarom in juli 2018 een aanwijzing op, waarin stond dat de kliniek 22 maatregelen moest nemen. De kliniek had daar tot 5 oktober 2018 de tijd voor gekregen. Het lukte de instleling niet om op tijd te verbeteren. Daarom legde de inspectie in februari een last onder dwangsom op.

Operatieve ingrepen mogen weer

In februari en april stuurde Arenborghoeve informatie aan de inspectie om te laten zien dat de kliniek de overgebleven tekortkomingen had opgelost. De inspectie stelde in april vast dat dat inderdaad is gebeurd.
Met het wegnemen van de tekortkomingen komt een einde aan een intensief en langlopend toezichttraject. Dat betekent dat Arenborghoeve ook weer operatieve ingrepen mag uitvoeren. De inspectie zal de ontwikkelingen bij Arenborghoeve blijven volgen.

Door: Nationale Zorggids