Normal_detergent-4073138_960_720

Zit er asbest in tampons? Is lippenbalsem gevaarlijk? Krijg je kanker van deodorant? Zijn natuurlijke stoffen en producten echt beter voor je? Op dit soort vragen geeft de nieuwe website waarzitwatin.nl antwoord. De website helpt consumenten bewuster te zijn van de producten die ze gebruiken en helpt om geruchten over producten de wereld uit te helpen op basis van wetenschappelijke inzichten. Dit meldt RIVM. 

Alle producten die een consument in en om het huis gebruikt, bevatten chemische stoffen. Ze zitten in persoonlijke verzorgingsproducten, speelgoed, kleding en doe-het-zelf producten. Tegelijkertijd is er veel uiteenlopende informatie beschikbaar. Vaak is het moeilijk om de zin van de onzin te onderscheiden.

Wat je er ook mee doet, het is goed om te weten wat er in zit

Daarom start op 20 mei de campagne ‘Wat je er ook  mee doet, het is goed om te weten wat er in zit’, die de aandacht vestigt op de nieuwe website waarzitwatin.nl. Consumenten kunnen hier opzoeken hoe ze op een juiste manier met chemische stoffen kunnen omgaan die zitten in alledaagse producten. Waarzitwatin.nl biedt toegankelijke informatie aan consumenten en is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, RIVM en VeiligheidNL.

Speciale aandacht voor zwangerschap en allergie 

Speciale aandacht heeft de site voor situaties waarin een vrouw zwanger is of waarin ouders twijfelen over wat goed is voor een kind. Zo vertelt de site wat er in luiers zit, of je babykleertjes moet wassen en of je wel of niet mag schilderen als je zwanger bent. Ook is er speciale aandacht voor mensen met een allergie. Zo kunnen zij bijvoorbeeld rekening houden met de inhoud van persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen en een bewuste keuze maken.

Door: Nationale Zorggids