Normal_normal_justitie__rechtbank

In het kort geding tussen St Jansdal en plastisch chirurgen van de BeekmanKlinieken, is het ziekenhuis in het gelijk gesteld. De chirurgen spanden de rechtszaak aan omdat zij van mening waren dat het voormalig MC Zuiderzee patiënten weglokte van de onafhankelijk opererende kliniek. De rechter acht het niet bewezen dat het ziekenhuis met valse beweringen patiënten probeerde te lokken. Dit meldt NRC. 

BeekmanKlinieken maakte voor het faillissement van het MC Zuiderzee gebruik van het elektronisch patiëntendossier van het ziekenhuis. Toen deze op 1 maart 2019 werd overgenomen door het St Jansdal, mochten de chirurgen de dossiers niet meer inzien. Patiënten van de kliniek meldden hun zorgverleners bovendien dat het St Jansdal hen had benaderd om over te stappen.

Het punt was dat het St Jansdal alle 18.000 patiënten om toestemming moest vragen om hun dossier te openen, zo ook die van de patiënten van BeekmanKlinieken. De rechter ziet echter niet hoe dit een manier kan zijn geweest om patiënten te ‘stelen’. 

Door: Nationale Zorggids