Normal_rss_entry-183156

Chantal Janzen is de nieuwe ambassadeur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Dat heeft het centrum, dat vorig jaar juni werd geopend door de koningin, donderdag bekendgemaakt.

De presentatrice gaat zich als ambassadeur inzetten om het centrum te ondersteunen in haar missie: ‘ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven’. "Sinds de opening ben ik regelmatig betrokken geweest bij het Prinses Máxima Centrum, ik leerde daar hoe belangrijk het werk is van de artsen, onderzoekers en verpleegkundigen in hun doel om alle kinderen met kanker te genezen. In mijn nieuwe functie als ambassadeur kan ik nu iets bijdragen aan de behandeling van en onderzoek naar kinderkanker", aldus Chantal.

De presentatrice is door het centrum gevraagd ambassadeur te worden. "Chantal Janzen staat model voor de Nederlandse bevolking, ze spreekt iedereen aan en staat met twee benen op de grond. En bovenal wil ze zich echt gaan inzetten voor ons belangrijke doel, dat maakt haar een prachtige ambassadeur voor het Máxima", zegt Rob Pieters, de medisch directeur van het Prinses Máxima Centrum.

Door: ANP