Normal_apotheek

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft op 27 mei 2019 Apotheek Van Maarseveen in Hilversum een aanwijzing gegeven omdat de kwaliteit en veiligheid van farmaceutische zorg onvoldoende is gewaarborgd. Totdat de apotheek hier passende maatregelen voor heeft genomen mag de apotheek geen geneesmiddelen ter hand stellen. Dit meldt Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Op 7, 18 en 20 maart en op 3 en 9 april 2019 is Apotheek van Maarseveen (onaangekondigd) bezocht door de inspectie. Redenen hiervoor zijn het niet aanwezig zijn van een apotheker die is ingeschreven in het register van gevestigde apothekers en signalen dat de apotheek regelmatig gesloten is, mede omdat er onvoldoende bevoegd en bekwaam personeel aanwezig is om de kwaliteit en de continuïteit van de farmaceutische zorg- en dienstverlening te kunnen garanderen.
 
Totdat deze tekortkomingen zijn hersteld én dit door de inspectie is vastgesteld mag de apotheek geen geneesmiddelen ter hand stellen. Mocht de inspectie constateren dat er door de apotheek toch geneesmiddelen ter hand worden gesteld, zonder dat aan bovenstaande is voldaan, dan kan een last onder dwangsom opgelegd worden om de naleving van de aanwijzing af te dwingen.
 
Door: Nationale Zorggids