Normal_rss_entry-186936

Maarten van der Weijden is voorbij het punt waar hij vorig jaar op moest geven in de jachthaven van Birdaard. In 2018 moest de zwemmer na 163 kilometer met zijn Elfstedentocht voor het goede doel stoppen omdat hij zich niet goed voelde. Dat punt is hij nu iets voor 7.00 uur gepasseerd.

De zwemmer is kort gestopt bij zijn eigen standbeeld in Birdaard. Hij heeft er een speciale stempel gekregen van zijn vrouw Daisy en zijn kinderen. Daarnaast werd het nummer 'Leef' van André Hazer jr. gespeeld, omdat Van der Weijden dat altijd met zijn dochters zingt. Tegelijkertijd is een speciale wensballon opgelaten.

In Birdaard is hij ondanks het tijdstip toch door veel mensen aangemoedigd. Zo stond een man uit Eelde al drie dagen met zijn camper in het Friese dorp te wachten. "Dit is the place to be", verklaarde hij zijn aanwezigheid. Volgens hem waren er meer mensen die al een aantal dagen in Birdaard aan het wachten waren.

Kankeronderzoek

Van der Weijden had gisteravond met zijn Elfstedenzwemtocht al 1,4 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. Volgens zijn woordvoerster is dat iets meer dan vorig jaar. Toen stond de teller rond die tijd iets onder de 1,2 miljoen. 

Door: ANP